Home » Featured

Lomok a lépcsőházban, büntetnek érte.

Written By: László on március 1, 2012 No Comment

Januártól több ellenőrzésre és akár büntetésre is számíthatnak a társasházak lakói. A lépcsőházban vagy a folyosón ugyanis tilos bútorokat, nagyobb virágokat, babakocsit vagy biciklit tárolni. Ezek ugyanis tűz esetén könnyen lángra kapnak és a menekülési útvonalakat is elzárják. A katasztrófavédelem idén is folytatja az ellenőrzéseket, aki pedig megszegi a szabályokat akár milliós bírságra is számíthat.


Ebben a lépcsőházban szemmel láthatóan minden rendben van, hiszen nincs bútor, bicikli, vagy babakocsi a folyosóra pakolva. Egy másik egri társasház lépcsőházában azonban már több szabálytalanságot is talált a katasztrófavédelem munkatársa. A tűzoltóság szakemberei 2010-ben és 2011-ben is folyamatosan ellenőrizték az egri társasházakat. Elsősorban azt vizsgálták, hogy a lépcsőházakban vannak-e kihelyezve éghető anyagok, illetve, hogy tűz esetén a lakók biztonsággal el tudják-e hagyni az ingatlant a menekülőútvonalakon. A két év alatt vizsgált 36 társasház ellenőrzése során minden esetben találtak szabálytalanságot. A hatóság most azt vizsgálja, hogy ezeket megszüntették-e a lakók. Akik a felszólítás ellenére sem tesznek rendet a lépcsőházban, bírsággal sújthatók.

A társasházakat üzemeltetető egyik cég munkatársa elmondta, hogy a tűzoltókkal évente legalább egyszer eddig is végigjárták az épületeket. Ahol szabálytalanságot találtak, ott figyelmeztették a lakókat. Ha valaki tehát a folyosón éghető tárgyakat helyez el a tűzvédelmi hatóság engedélye nélkül, bírságra is számíthat.

Forrás: TV Eger. A teljes riport megtekinthető itt.

Tags: , , , , , , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

You must be logged in to post a comment.

  Copyright ©2010 President Társasházkezelő Kft., Minden jog fenntartva.| Powered by WordPress| WPElegance2Col theme by Techblissonline.com