Home » Featured

Kedvező módosítás a tűzvédelmi szabályzatban, végre nem közellenség a lépcsőházi muskátli.

Written By: László on november 3, 2012 No Comment

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló belügyminiszteri rendelet módosításával november 13-tól változnak egyes, a lakosságot érintő előírások. A módosított szabályzatban szerepel, hogy lakóépületek menekülésre számításba vett közlekedőin, lépcsőházak pihenőin növények elhelyezhetők, ha a menekülési útvonalat nem szűkítik le.

Korábban is szabad volt a lépcsőházban virágot, babakocsit, biciklit tartani, de ezekhez engedélyt kellett kérni. A BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság magyarázata szerint a lépcsőházakat és a közlekedőket nem dolgok tárolására, hanem közlekedésre szánták. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kimondja, hogy a menekülési útvonalak szakértők által meghatározott minimális szélességét leszűkíteni nem lehet, tehát ha valaki az említett tárgyakat ott akarta tárolni, ezzel hiába nem szűkítette le a menekülési útvonalakat, akkor is engedélyt kellett kérnie az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségtől (tűzvédelmi hatóság).

Tags: , , , , ,

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

You must be logged in to post a comment.

  Copyright ©2010 President Társasházkezelő Kft., Minden jog fenntartva.| Powered by WordPress| WPElegance2Col theme by Techblissonline.com